Ozonoterapia. Ce este aceasta și cum îmbunătățește sănătatea?

Ozonoterapia sau terapia cu ozon este procedura ce utilizează atomii de oxigen pentru ameliorarea multor probleme de sănătate. Are efecte deosebite în domeniul medical și cosmetic pentru că luptă împotriva îmbătrânirii.

Alături de PRP si terapia intravenoasă, ozonoterapia face parte din categoria terapii alternative, care aduc o mulțime de beneficii sănătății și calității vieții.

Ce este ozonoterapia?

Atena Medical Centre este un centru medical multidisciplinar care pune pe primul loc bunăstarea pacientului, motiv pentru care utilizează această terapie în tratarea multor afecțiuni.

Ozonoterapia pornește de la ideea că fiecare afecțiune a corpului uman are la bază oxigenarea insuficientă a celulelor. Tratamentul are la bază oxigen și ozon, care repară celula din interior, reducând zona afectată.

Modalitățile prin care se realizează:

  • Autohematia. Această procedură presupune amestecarea unei cantități de sânge recoltate de la pacient cu ozon și reintroducerea ei intravenos.
  • Injecții subcutanate sau intramusculare
  • Băi umede sau uscate cu ozon.
  • Consumul de apă ozonată

Beneficiile ozonoterapiei

Ozonoterapia are un rol important în combaterea infecțiilor virale și fungice. Este recunoscută pentru proprietățile sale de a stimula sistemul imunitar, a reduce durerile și a accelera eliminarea toxinelor.

Tratarea afecțiunilor gastro intestinale

Ozonul restabilește flora intestinală și regenerează mucoasa. Ozonoterapia este un procedeu ce dă rezultate în tratarea germenului Helicobacter pilori.

Ozonoterapia s-a dovedit extrem de utilă în tratarea diabetului zaharat, dar și în creșterea performanțelor fizice și intelectuale.

La Atena Medical Center utilizăm ozonoterapia în cadrul secției de dermatologie și reumatologie. Aici activează o echipă profesionistă de medici, dedicată rezultatelor cu adevărat uimitoare.

Ozonoterapia în dermatologie

În cadrul acestui centru medical ultra performant este disponibilă secția dedicată tratării afecțiunilor celui mai mare organ al corpului uman, pielea. Efectele ozonoterapiei sunt de mare folos în tratarea afecțiunilor dermatologice. Terapia cu ozon favorizează vindecarea plăgilor și regenerarea țesuturilor. Are acțiune virucidă, fungicidă și bactericidă. Ozonul reduce edemele inflamatorii și are efect revitalizant.

Terapia cu ozon în reumatologie

Atunci când vă confruntați cu probleme reumatologice este bine să știți că puteți apela cu încredere la Atena Medical Center. Medicii specialiști din acest centru medical sunt pregătiți să ofere un diagnostic corect și cele mai bune recomandări de tratament.

Ozonoterapia este utilizată și în această ramură medicală și este recunoscută pentru rezultatele pe care le oferă. Terapia ajută la oxigenarea masivă a țesuturilor inflamate și intensifică circulația sangvină. Astfel sunt eliminate reziduurile metabolice și toxinele din articulații.

Terapia cu ozon este recomandată de medicii acestui centru medical pentru tratarea afecțiunilor precum:

  • Artroze
  • Discopatii
  • Hernia de disc vertebral
  • Tendinite
  • Bursite
  • Fibromialgii

Poate avea această terapie efecte adverse?

Există efecte adverse înregistrate în urma terapiei cu ozon. Acest tip de tratament nu este recomandat persoanelor care suferă de hipertiroidism, hipertensiune arterială sau accident vascular hemoragic.

În cazul în care nu este realizată într-o clinică de încredere așa cum este Atena Medical Center, terapia poate provoca embolism pulmonar.

Pacientul poate resimți disconfort în timpul terapiei cu ozon, iar ulterior poate resimți simptome asemănătoare gripei, dar care sunt normale.

Ozonoterapia este adesea utilizată în recuperarea sportivilor care suferă accidentări și urmează să reia antrenamentele. Sub acțiunea ozonului, leziunile se refac mai repede datorită proprietăților antioxidante ale acestuia.

Atena Medical Center este un centru medical ultra performant care utilizează ozonoterapia pentru tratarea multiplelor afecțiuni clinice. Acum puteți efectua o programare online pentru a descoperi cum vă poate îmbunătăți starea de sănătate această terapie.

Leave a reply