Analize medicale pentru copii. Tot ce trebuie să știi

Recoltarea de analize medicale pentru copii este un pas important către prevenție. Astăzi ne-am propus să vă oferim informații valoroase cu referire la analizele ce se pot efectua copiilor și care sunt recomandările specialiștilor Atena Medical Center.

De ce este importantă efectuarea de analize medicale pentru copii?

Specialiști în domeniu recomandă efectuarea de analize medicale pentru copii începând cu vârsta de un an. În cazul în care există probleme de sănătate, analizele se pot efectua chiar și mai devreme. Un aspect foarte important la care trebuie să vă gândiți este unitatea medicală unde se vor realiza acest tip de investigații.

La Atena Medical Center veți regăsi o echipă de medici dedicați în a oferi servicii profesionale. Sinergia echipei medicale garantează diagnosticul sigur și tratamentul optim.

Analizele medicale efectuate la această perioadă vor stabili dacă există carențe de fier, o posibilă anemie, analizând cantitatea de fier circulant, indici regăsiți în hemogramă.

Acest set de analize medicale pentru copii este recomandat de medicul de familie. În funcție de rezultatele analizelor, medicul va stabili dacă dezvoltarea copilului este una normală sau dacă sunt necesare investigații suplimentare.

În general, medicii recomandă un set de analize medicale pentru copii atunci când aceștia prezintă semne de boală. Acestea ar fi putea fi determinate de:

 • Inapetență
 • Creștere deficitară
 • Infecții respiratorii frecvente
 • Întârziere în dezvoltarea fizică, neuropsihică sau a achizițiilor motorii
 • Somnolență excesivă
 • Apatie
 • Cearcăne

În cazul în care copilul nu manifestă niciunul din semnele de mai sus, analizele medicale pot fi o bornă care să evalueze starea generală de sănătate.

Care sunt analizele medicale recomandate copiilor?

Pentru a vă asigura că starea de sănătate este bună, pediatri recomandă un set de analize medicale pentru copii.

Hemograma

Această analiză se efectuează pentru a pentru a se depista o eventuală anemie sau infecție. Pentru screening-ul anemiei se pot recolta analize din pulpa degetului sau din călcâi. Nu se vor recolta probe din vene, pentru a nu chinui micul pacient.

Sumar de urină

Sumarul de urină sau urocultura reprezintă o analiză de laborator care va identifica eventualele infecții ale tractului urinal care pot apărea la o vârstă fragedă.

Radiografia toracică

Acest tip de analiză are rolul de a evalua sistemul respirator al copilului și de a depista eventuale probleme cum ar fi pneumonia. Mai ales când intră în colectivitate copii sunt predispuși la astfel de boli.

Examen ORL

Un examen ORL va analiza îndeaproape nasul, gâtul, sinusurile, urechile și căile respiratorii superioare. Astfel părintele va avea certitudinea că sistemul respirator al copilului funcționează în condiții optime.

Examen coproparazitologic și coprocultura

Acest tip de analize medicale pentru copii au rolul de a depista eventuala prezență a viermilor intestinali sau diagnosticarea unei enterocolite de cauză bacteriană. În vederea triajului epidemiologic, acest tip de analize pot fi solicitate la creșă sau grădiniță în vederea intrării în colectivitate.

Pachete de prevenție Atena Medical Center destinate copiilor

Din dorința de a sprijinii pacienții să opteze pentru un stil de viață sănătos, am conceput pachete speciale pentru prevenție. Astfel am pregătit un set complet de analize medicale pentru copii, la un preț special.

Acest pachet cuprinde cele mai importante metode de screening care vă ajută să identificați posibili factori de risc pentru anumite patologii. Personalul medical certificat al clinicii Atena Medical Center este pregătit să vă ofere cele mai potrivite măsuri necesare pentru stoparea evoluției către stadiul de boală.

Ce conține pachetul de analize medicale pentru copii?

Pachetul destinat copiilor a fost gândit pentru depistarea bacteriilor și virușilor, dar și pentru a evalua starea generală de sănătate.

Acesta include:

 • Hemoleucogramă completă
 • Glicemie
 • IgE
 • Proteine totale
 • Calciu total
 • TGO (ASAT/AST)
 • TGP (ALAT/ALT)
 • Calciu ionic
 • Fier (sideremie)
 • Magneziu
 • Examen coproparazitologic
 • Exudat faringian

Care este importanța unui exudat faringian și ce indicii ne oferă acesta?

Exudatul faringian la copii este o analiză simplă ce se recomandă, în primul rând, pacienților care indică o infecție bacteriană a faringelui sau a amigdalelor.

Tractul respirator este format din fosele nazale, sinusurile paranazale, urechea medie, orofaringele și laringofaringele. Datorită lipsei barierelor anatomice distincte între segmentele căilor respiratorii superioare, infecția se poate propaga cu frecvente complicații.

Recoltarea exudatului faringian este o examinare care ne ajută să depistăm specia patogenă a unei infecții în vederea unui tratament eficient.

Transaminaze. Ce indică aceste analize medicale pentru copii?

Transaminazele sunt enzime ce își au originea în celulele ficatului, dar și în alte organe cum ar fi mușchii scheletici, inima, creierul, pancreasul și rinichii. Acestea se împart în două tipuri:

 • TGP

TGP est un indicator precis al funcției hepatice, fiind investigat pentru detectarea posibilelor disfuncțiuni ale ficatului. Celulele ficatului pot fi lezate de agenți infecțioși, cum ar fi hepatitele virale.

 • TGO

TGO este enzima responsabilă de susținerea de susținerea procesului de formare a acidului oxaloacetic, un aminoacid esențial țesuturilor din miocard și rinichi.

De ce să efectuezi analize medicale pentru copii la Atena Medical Center?

Alegerea clinicii în care veți recolta analizele celui mic este foarte importantă. Este necesar să vă asigurați că sunt îndeplinite toate condițiile de igienă necesare și că se respectă protocoalele în vigoare.

Specialiștii Atena Medical Center se vor ocupa de recoltarea de analize medicale pentru copii cu multă răbdare și atenție. Părinții sunt încurajați să adreseze întrebări cadrelor medicale, care vor răspunde mereu cu profesionalism.

La Atena Medical Center avem la bază valori precum integritatea, compasiunea, excelența și profesionalismul. Dar mai presus de toate, punem pe primul loc pacientul. Țintim spre excelență în diagnosticarea și tratarea pacienților ce trec pragul clinicii și ne acordă încrederea.

Pentru a eficientiza timpul, acum vă oferim posibilitatea de a efectua online, următoarea dumneavoastră programare. Imediat ce ați completat formularul și ați trimis mesajul, veți fi contactat de un reprezentant Atena Medical Center. Acesta va confirma programarea dumneavoastră și vă va oferi toate informațiile de care aveți nevoie. Dacă programarea nu va fi disponibilă atunci când dumneavoastră ați ales, vi se vor pune la dispoziție alternative avantajoase.

Atunci când ai nevoie să recoltezi analize medicale pentru copii, Atena Medical Center este cea mai potrivită alegere. Experiența pe care o va avea cel mic în preajma personalului medical dedicat, va fi una extrem de plăcută și deloc dureroasă.

Leave a reply